Home    |   Contact
   
  Login profesori | Login studenti

Bine ati venit la
Universitatea Crestina "Dimitrie Cantemir"
- Centrul Academic Brasov -Sediul Facultatii de Stiinte Economice din Brasov

Universitatea Crestina "Dimitrie Cantemir" este, din 1999, parte integranta a sistemului de învatamânt universitar brasovean, având în municipiul Brasov doua programe de studii de licenta cu profil economic: Economie si afaceri internationale si Finante si banci, cât si doua programe de studii de master: Administrarea afacerilor internationale si Management financiar-bancar. Cele patru domenii de studii sunt acreditate si sunt integrate în prezent în Facultatea de Stiinte Economice din Brasov.

Domeniul contabil si cel financiar bancar reprezinta un sector al economiei ce va oferi întotdeauna locuri de munca atractive pentru tinerii cu studii superioare de specialitate, iar în domeniul relatiilor economice internationale exista perspective promitatoare pe masura relansarii economiei nationale si a integrarii României în structurile euro-atlantice.

Absolventii nostri au perspectiva unei cariere de succes, bine remunerate, în institutii de stat si private, în cadrul compartimentelor economice si de relatii internationale din ministere, consiliile locale si judetene, prefecturi, precum si în banci, companii de asigurari si reasigurari, organisme finanaciar-bancare internationale, etc.

Facultatea de Stiinte Economice din Brasov  dispune de sediu propriu, cu o suprafata utila de peste 2000 mp,situat pe str. Bisericii Române (Operetei) nr.107, unde studentii beneficiaza de spatii moderne de învatamânt, amfiteatre, sali de curs si de seminar, laboratoare de informatica, biblioteca cu sala de lectura, club studentesc etc.

Între facilitatile oferite studentilor nostrii se numara: asigurarea de cursuri tiparite pentru toate disciplinele din planul de învatamânt, burse de studiu pentru studentii care obtin rezultate deosebite la învatatura, posibilitatea petrecerii timpului liber într-un mod cât mai placut în interiorul campusului. Taxa de scolarizare este moderata si poate fi platita în mai multe rate.

Cadrele didactice ale universitatii sunt titularizate în învatamântul superior, având o bogata experienta didactica. Toti titularii de cursuri sunt doctori sau doctoranzi în specialitatile respective. Structura planului de învatamânt este astfel conceputa încât asigura studentilor o cultura economica generala, pregatire temeinica de specialitate, precum si însutirea practica a deprinderilor si aptitudinilor, în concordanta cu exigentele actuale si de perspectiva din domeniul financiar-bancar si din cel al cooperarii economice internationale.

PresedinteMarian Georgescu
Fondator al facultatilor Universitatii Crestine Dimitrie Cantemir din Brasov

 • Universitatea Crestina "Dimitrie Cantemir" cu sediul în Bucuresti este una dintre primele institutii particulare de învatamânt superior din România, înfiintata în anul 1990 si acreditata prin Legea nr.238/23.04.2002.
 • Înca de la fondarea sa, activitatea didactica si educationala a universitatii a fost întemeiata pe valorile si idealurile credintei, culturii si moralei crestine ale poporului român, iar adoptarea acestei denumiri a reprezentat materializarea acestei orientari.
 • Universitatea Crestina "Dimitrie Cantemir" a înfiintat 16 facultati cu 21 de domenii de licenta si 11 domenii de masterat, cu peste 60 de programe de studii, în centre universitare de traditie, cum sunt Bucuresti, Brasov, Cluj Napoca, Constanta, Sibiu si Timisoara.
 • În campusul universitar din Bucuresti, considerat cel mai modern campus universitar particular din România, construit si dotat din fonduri proprii, îsi desfasoara activitatea 9 din cele 16 facultati ale universitatii.
 • Este Prima universitate particulara acreditata prin lege, care are un centru academic în Brasov.
 • Corpul didactic este alcatuit din personalitati consacrate ale stiintei, culturii si învatamântului superior românesc.
 • Întreaga activitate se desfasoara sub deviza "universitate de elita, studenti de elita".
 • De-a lungul timpului, Universitatea Crestina "Dimitrie Cantemir" a dezvoltat numeroase relatii de colaborare cu institutii similare din tara si din strainatate, concretizate prin schimburi de carte, strategii de instruire pentru cadrele didactice, burse ERASMUS pentru studenti.


 • Sediul din Bucuresti al universitatii

  Brasovul - centru universitar, cultural si turistic  Castelul Bran

  Vechi oras medieval, cu o istorie de aproape 8 secole, municipiul Brasov este un puternic centru industrial, cultural, academic, dar mai ales turistic. Situat în centrul tari, Brasovul si împrejurimile sale constituie, prin monumentele istorice si prin zonele turistice, un punct de atractie permanent, de-a lungul întregului an. Traseele turistice pot include o vizita la Castelul Bran si Cetatea Râsnov, excursii sau practicarea sporturilor montane în Poiana Brasov sau la Predeal, dar si vizitarea obiectivelor turistice ale orasului si ale împrejurimilor sale.

  Centrul istoric al orasului, dominat de Biserica Neagra - cel mai reprezentativ monument gotic din România - gazduieste în Piata Sfatului manifestari culturale şi artistice naţionale şi internationale care atrag anual numeroase personalitati ale muzicii usoare din tara si strainatate.


  Biserica Neagra

  Biserica Sf.Nicolae

  Partea cea mai veche a orasului, Scheii Brasovului, se constituie într-o marturie a vietii culturale seculare a acestei cetati. În curtea Bisericii Sf. Nicolae - ctiroie a voievozilor români - se afla cladirea Primei Scoli Românesti, fondata în urma cu cinci secole, dar si statuia Diaconului Coresi, primul tiparitor de carte româneasca în secolul al XVI-lea.

  Reperele istorice si culturale al Brasovului sunt completate de Casa Muresenilor, are aminteste de Gazeta de Transilvania, primul ziar al românilor transilvaneni, dar si de Colegiu National Andrei Saguna, unde a fost interpretata pentru prima data opereta Crai Nou, Compusa de Ciprian Porumbescu.

  Brasovul contemporan are o viata culturala activa, care se desfasoara în institutiile sale de cultura si de arta: Teatrul Dramatic, Teatrul Muzical, Filarmonica Gheorghe Dima, precum si în numeroase biblioteci, muzee si cinematografe.

  Brasovul este în zilele noastre si un puternic centru academic în care studiaza peste 20.000 de studenti, în universitatile de stat si particulare care îsi desfasoara activitatea în oras.


  Piata Sfatului
  Copyright © 2015 Toate drepturile rezervate UCDCBV Home    |   Contact |